naar Gerry´s homepage

Terug naar index <=> Verder naar volgende

Berenloop Terschelling Marathon

zondag 4 november 2012 - 3:22:53

Stel je voor: je zit een weekend lang op een eiland met alleen maar lopers. Iedereen die je ziet of spreekt heeft te maken - als deelnemer, supporter of vrijwilliger - met het doel waarvoor je er bent: het lopen van een marathon op zondag.

Op vrijdagmiddag is er een gezellige borrel waar je de organisatie van de marathon en natuurlijk de andere lopers kunt ontmoeten.

Op zaterdag wordt het zwaarste - maar ook het mooiste - deel van de route verkend: het strand. Later op de dag is er in een sfeervolle kerk een masterclass over het voorkomen van blessures. Het blijkt interessant en onderhoudend, want de sportarts brengt de - soms verrassende - boodschap met humor.

Dan sta je op zondag rond het middaguur onder de vuurtoren van het eiland klaar om te starten, om na een prachtige ronde over het eiland bij diezelfde vuurtoren weer te finishen. De rode loper is voor je uitgerold en de speaker kent je bij naam.

Tussendoor heb je genoten van het dorp, de haven, de polder, de andere dorpen, de aanmoedigingen, de duinen, de bossen en natuurlijk van het stuk over het strand. Je bent onderweg vooral aan het genieten en vergeet op de tijd te letten. Dan zie je bij het veertig kilometerpunt dat het best snel gaat en je zet nog wat aan. En jawel: je bent eerste in je categorie en je loopt ook nog eens een nieuw pr.

Dat moet wel een bijzondere wedstrijd zijn.

Gerry Visser

This page is linked to the home page of Gerry Visser